Kekova limanı ve özellikle Batık Kent, , Akdeniz’in en güzel yerlerinden biridir. 2. yüzyılda yaşanan büyük depremlerin bu bölgeyi sular altına ittiği bilinmektedir. Likya döneminin kalıntılarının bulunduğu Kekova, çok fazla insanın ziyaret ettiği muhteşem yerlerden biridir. Civarda bulunan koylar, köyler ve insanların yerleştiği yerlerde, tarihi kalıntıları görmek mümkündür. AND Gençleri, düzenlenen Kekova turu ile birlikte bölgenin muhteşem tarihini ve doğal güzelliklerini yakından görme şansı elde ettiler.
Bir dönem Likya Uygarlığı’nın başkenti olmuş Myra’nın kabartmalı mezarlarıyla başlayan hikayesi, Andriake Limanı’yla denize kavuşuyor. Burası aynı zamanda Tanrıça Kybele’nin Artemis olduğu yer olarak da biliniyor. Kaş-Finike arasındaki Myra, Aziz Nikolas’ın piskoposluğu sayesinde ününü Ortaçağ boyunca sürdürdü. Myra, ismini kurulduğu Myros Nehri’nden (Demre Çayı) aldı. “Yüce Ana Tanrıça’nın yeri” anlamına da gelen Myra’nın sakinleri ana tanrıça Artemis’e inanıyordu. Sikkelerde Artemis, Anadolu’nun en eski tanrıçası Kybele formunda temsil ediliyor. Yukarıda kaya mezarları üstüne kurulan şehrin antik tiyatrosu, günümüze sağlam ulaşan az sayıdaki antik tiyatrolardan biri olma özelliğini taşır.Antik kenti ve müzeyi gezen AND Gençleri antik kentin tarihi hakkında da bilgi edindiler.
Patara’da doğup Psikoposluk yaptığı Myra’da hayata gözlerini yuman Aziz Nikolaos, nam-ı diğer “Noel Baba” adına yaptırılmış mezar kilisesinde ziyaretçilerini bekliyor.Noel Baba’nın sonsuz uykusuna bu mekanda daldığına inanılıyor . Çocuk ve denizcilerin koruyucu azizi kabul edilen Aziz Nikolaos, Demre sınırlarındaki Myra’nın Piskoposu oldu ve 65 yaşındayken öldüğüne inanıldı. Bölgeye Osmanlı Devleti’nin hakim olmasının ardından, Haçlı Seferleri sırasında İtalya’nın Bari Şehrinden gelen tüccarlarca çalınan kemikleri Bari adına yaptırılan bazilikaya gömüldü. Kilisenin içindeki, balık pulları ve akanthus yapraklarıyla süslü Roma Dönemi’ne ait lahit sonsuz uykusuna yatan Noel Baba’ya ait olduğu düşünülüyor. Ayrıca Antalya Müzesi’nde de Aziz Nikolaos’a ait olduğu düşünülen kemikler sergileniyor.